Simplification Questions & Answers Online Practice for IBPS & SBI

    Find Simplifications Questions & Answers Online Practice for IBPS & SBI  Clerk PO Prepare Online 1000+ MCQ  . Simplification widely asked topic in almost every banking exam to score 5 to 6 marks

    in prelims And mains . here Important Simplification Questions Covered to practice Online Quiz

     

    1.  $7 \frac{2}{7}$ of $189+452=2000-?$
    a
      183
    b
     164
    c
     170
    d
     198
    e
     None of these
    Answer & Explanation
    Answer : Option D
    2.  68% of 595 – 43% of 372 = ?
    a
      244.64
    b
     232.84
    c
     278.44
    d
     260.24
    e
     None of these
    Answer & Explanation
    Answer : Option A
    3.  35% of (?) = 2175.95
    a
      6712
    b
     6217
    c
     6127
    d
     6721
    e
     None of these
    Answer & Explanation
    Answer : Option B
    4.  $(45)^{2}+(21)^{2}=(?)^{2}+257$
    a
      51
    b
     49
    c
     45
    d
     47
    e
     None of these
    Answer & Explanation
    Answer : Option D
    5.  $90780 \div \sqrt{?}=85 \times 12$
    a
      89
    b
     7921
    c
     7569
    d
     87
    e
     None of these
    Answer & Explanation
    Answer : Option A
    6.  $\frac{15 \times 11+45}{13 \times 9-30}=?$
    a
      $2 \frac{1}{5}$
    b
     $2 \frac{7}{5}$
    c
     $5 \frac{3}{10}$
    d
     $3 \frac{8}{17}$
    e
     None of these
    Answer & Explanation
    Answer : Option D
    7.  $39852 \div \sqrt{?}=81 \times 12$
    a
      41
    b
     1849
    c
     1681
    d
     43
    e
     None of these
    Answer & Explanation
    Answer : Option C
    8.  54679 + 34521 = ? + 43668
    a
      45352
    b
     45232
    c
     42455
    d
     45552
    e
     None of these
    Answer & Explanation
    Answer : Option D
    9.  44% of 766 + ? = 900
    a
      498.48
    b
     562.96
    c
     574.80
    d
     444.64
    e
     None of these
    Answer & Explanation
    Answer : Option B
    10.  3.3 + 13.33 + 31.13 + 13.31 + 1.3 = ?
    a
      64.31
    b
     62.37
    c
     64.47
    d
     62.17
    e
     None of these
    Answer & Explanation
    Answer : Option B
    11.  $(16)^{2}+(21)^{2}-(13)^{2}+?=(25)^{2}$
    a
      67
    b
     32
    c
     81
    d
     97
    e
     None of these
    Answer & Explanation
    Answer : Option D
    12.  73% of 5800 – 69% of 240 = ?
    a
      4608.3
    b
     4210.8
    c
     4008.4
    d
     4680.4
    e
     None of these
    Answer & Explanation
    Answer : Option D
    13.  $\left(\frac{17}{119} \times \frac{98}{14}\right)^{2}=?$
    a
      5
    b
     7
    c
     3
    d
     9
    e
     None of these
    Answer & Explanation
    Answer : Option D
    14.  $\sqrt{12321}=?$
    a
      111
    b
     121
    c
     81
    d
     91
    e
     None of these
    Answer & Explanation
    Answer : Option A
    15.  72% of 654 – 41% of 312 = ?
    a
      276.60
    b
     296.72
    c
     336.84
    d
     342.96
    e
     None of these
    Answer & Explanation
    Answer : Option D
    Share & Spread the love

    Advertisement
    IBPS Upcoming Notifications
    IBPS recruitment
    500
    Leave a comment...