Number and Letter series questions and answers for competitive exams

    Posted on

    Number and Letter series questions and answers for competitive exams  – Logical Reasoning Questions and Answers for All Kind Of exams UPSC,SSC, bank exams reasoning IBPS SBI Clerk PO and More Entrance exams too will Helpful

     

    751.  Direction: In the series of digits 846734378344563464348, the digit with the least frequency is
    a
      4
    b
     5
    c
     8
    d
     7
    Answer & Explanation
    Answer : Option A
    Explanation :
    752.  A, E, I, ?, Q
    a
      O
    b
     L
    c
     M
    d
     U
    Answer & Explanation
    Answer : Option C
    Explanation :
    753.  aAbb, bBcc, cCdd, dDee, eEff, ?
    a
      fHii
    b
     fFgg
    c
     gHii
    d
     fFhh
    Answer & Explanation
    Answer : Option B
    Explanation :
    754.  10,14,19,25,?
    a
      30
    b
     31
    c
     33
    d
     32
    Answer & Explanation
    Answer : Option D
    Explanation :
    755.  Direction: Which one set of letters when sequentially placed at the gaps in the given letters series shall complete . ac_c_cb_acbcacbc a_b c
    a
      babe
    b
     abbb
    c
     bbcc
    d
     bacc
    Answer & Explanation
    Answer : Option D
    Explanation :
    756.  QYK, ?, ISG, EPE
    a
      MVI
    b
     MVI
    c
     NVI
    d
     NWJ
    Answer & Explanation
    Answer : Option A
    Explanation :
    757.  1000, 200, 40, ?
    a
      8
    b
     20
    c
     10
    d
     15
    Answer & Explanation
    Answer : Option A
    Explanation :
    758.  264, 396, 473, 583, ?
    a
      597
    b
     673
    c
     729
    d
     792
    Answer & Explanation
    Answer : Option D
    Explanation :
    759.  24, 6, 18, 9, 36, 9, 24, ?
    a
      8
    b
     6
    c
     24
    d
     12
    Answer & Explanation
    Answer : Option D
    Explanation :
    760.  Direction: In the following series, how many HIG occur in such a way that T' is in the middle and 'H' and 'G' are adjacent to it on both sides ? G G H I H I I G G J K L M G I H I G
    a
      4
    b
     2
    c
     3
    d
     5
    Answer & Explanation
    Answer : Option B
    Explanation :
    761.  ACBECGD??
    a
      HE
    b
     I E
    c
     F E
    d
     El
    Answer & Explanation
    Answer : Option B
    Explanation :
    Share & Spread the love

    Advertisement
    Other Govt Jobs 2020:
    Latest Bank exams practice & Prepare Online ibpsonline
    Recruitment Board Post Name Apply/details Last Date
    Mizoram Eklavya Model Residential Schools Society (Mizoram Social Welfare) PGT, TGT & Other mizoram social welfare recruitment 2020 66 pgt tgt   Aug 28, 2020 [17 Days Left ]
    Kalpana Chawla Govt. Medical College (KCGMC) Duty Medical Officer kcgmc recruitment 2020 11 duty medical officer vacancies   Aug 10, 2020 [Last Date over]
    All India Institute of Medical Sciences, Jodhpur (AIIMS Jodhpur) Faculty Group A aiims jodhpur recruitment 2020 131 faculty group a vacancies   Aug 31, 2020 [20 Days Left ]
    upsc civil services ias 2019 result  
    IBPS IBPS PO (Bank PO) ibps po 2020 recruitment notification   Aug 26, 2020 [15 Days Left ]
    500
    Leave a comment...

      Get Instant Script Download Access!