Current Affairs Quiz 15 Q& A FEB 2020

    Dear Aspirants Get Find here Current Affairs Quiz 15 Questions & Answers  FEB 2020 Online Test

    1.  Which nation is positioned as the world's largest economy?
    a
      UK
    b
     US
    c
     China
    d
     Japan
    e
     None of these
    Answer & Explanation
    Answer : Option B
    2.  India has been ranked at which position in the list of world's largest economies, as per IMF data?
    a
      Sixth
    b
     Fourth
    c
     Fifth
    d
     Seventh
    e
     None of these
    Answer & Explanation
    Answer : Option C
    3.  Which started to be the first insurance company to use WhatsApp to deliver policy and renewal documents?
    a
      Max Bupa General Insurance
    b
     United India Insurance
    c
     IDBI Federal
    d
     Bharti AXA General Insurance
    e
     None of these
    Answer & Explanation
    Answer : Option D
    4.  Which Company in collaboration with NITI Aayog to 'empower young minds at schools'?
    a
      NASSCOM
    b
     IRDA
    c
     ITI
    d
     SIDBI
    e
     None of these
    Answer & Explanation
    Answer : Option A
    5.  India and which other country recently received AFC grassroots charter bronze memberships?
    a
      Uzbekistan
    b
     Turkmenistan
    c
     SriLanka
    d
     Turkey
    e
     None of these
    Answer & Explanation
    Answer : Option B
    6.  Which state has announced a reward for those who help in nabbing corrupt officials?
    a
      Bihar
    b
     Uttar Pradesh
    c
     Maharashtra
    d
     Madhya Pradesh
    e
     None of these
    Answer & Explanation
    Answer : Option A
    7.  Recently which payment bank achieved the milestone of two crore customers?
    a
      Airtel Payments Bank
    b
     India Post Payments Bank
    c
     Paytm Payments Bank
    d
     Fino Payments Bank
    e
     None of these
    Answer & Explanation
    Answer : Option B
    8.  Who inaugurated Baroda Startup Banking, an initiative aimed at making the bank a preferred banking partner for the start-up community?
    a
      Rajiv Kumar
    b
     Anurag Thakur
    c
     Narendra Modi
    d
     Smriti Irani
    e
     None of these
    Answer & Explanation
    Answer : Option A
    9.  Which state's high court recently passed an order to ban strikes, protests in School/College campuses?
    a
      Uttar Pradesh
    b
     Kerala
    c
     Haryana
    d
     Assam
    e
     None of these
    Answer & Explanation
    Answer : Option B
    10.  Which state government has decided to undertake a genetic study to conserve the native species of cattle?
    a
      Maharashtra
    b
     Rajasthan
    c
     Madhya Pradesh
    d
     Uttar Pradesh
    e
     None of these
    Answer & Explanation
    Answer : Option A
    11.  Recently who stepped down as CEO of Disney?
    a
      walt Disner
    b
     Bob Iger
    c
     Bob Chapek
    d
     Williams Steven
    e
     None of these
    Answer & Explanation
    Answer : Option B
    12.  The RAISE 2020 Summit to be held in which city?
    a
      Mumbai
    b
     Pune
    c
     NewDelhi
    d
     Chennai
    e
     None of these
    Answer & Explanation
    Answer : Option C
    13.  Which company will use ISRO's NavIC navigation technology in its upcoming smartphones for the first time in the world?
    a
      Realme
    b
     Nokia
    c
     Samsung
    d
     Vivo
    e
     None of these
    Answer & Explanation
    Answer : Option A
    14.  Food Processing Minister Harsimrat Kaur Badal launched which portal for Monitoring prices of TOP crops?
    a
      TOPS
    b
     MIS
    c
     MIEWS
    d
     NISMW
    e
     None of these
    Answer & Explanation
    Answer : Option C
    15.  When is National Science Day observed every year in India?
    a
      February 26th
    b
     February 28th
    c
     February 19th
    d
     February 20th
    e
     None of these
    Answer & Explanation
    Answer : Option B

    Share & Spread the love

    Advertisement
    Other Govt Jobs 2020:
    Latest Bank exams practice & Prepare Online ibpsonline
    Recruitment Board Post Name Apply/details Last Date
    BMRCL Manager, Executive Assistant bmrcl recruitment 2020   July 21, 2020 [12 Days Left ]
    BHU Professor and Associate Professor bhu recruitment 2020 professor assistant professor   Jul 31, 2020 [22 Days Left ]
    HPSSSB Various Posts hpsssb recruitment 2020 896 vacancies   Jul 21, 2020 [12 Days Left ]
    MMRDA Technician, JE, Skilled & Un Skilled Worker mmrda recruitment 2020   Jul 27, 2020 [18 Days Left ]
    North Central Railway ITI Apprentice Vacancies north central railway recruitment 2020 iti apprentice   July 15, 2020 [6 Days Left ]
    500
    Leave a comment...