Basic General Knowledge Questions and Answers

    Here Providing Most Important Basic General Knowledge Questions and Answers for All competitive exams like IAS, SSC CGL,UGC NET,SET,CTET, CDS, UPSC exams, Bank PO. this huge collection of Questions Will Help you to Prepare easily and fast time consuming . in Many competitive exams will ask GK General Knowledge question In various Concepts

    Below Find All Gk Questions 4485 + MCQ Questions And Answers

    4476.  An air bubble in water will act like a
    a
      concave mirror
    b
     convex lens
    c
     convex mirror
    d
     concave lens
    Answer & Explanation
    Answer : Option D
    Explanation :
    4477.  'Asian Drama ', by Gunnar Karl Myrdal, is a book on which of the following subjects
    a
      Look East Policy of India
    b
     Economics
    c
     International Politics
    d
     Theatre Movements in Asia
    Answer & Explanation
    Answer : Option B
    Explanation :
    4478.  Tochi, Gilgit and Hunza are tributaries of
    a
      Ganga
    b
     Yamuna
    c
     Brahmaputra
    d
     Indus
    Answer & Explanation
    Answer : Option D
    Explanation :
    4479.  Who is authorised to transfer the judges of one High Court to another High Court?
    a
      A Collegium of Judges of the Supreme Court
    b
     The Chief Justice of India
    c
     The Law Minister
    d
     The President
    Answer & Explanation
    Answer : Option D
    Explanation :
    4480.  How many kilometers and represented by 1oof latitude?
    a
      211 km
    b
     111 km
    c
     91 km
    d
     321 km
    Answer & Explanation
    Answer : Option B
    Explanation :
    4481.  ______ is the maximum amount of data that can be stored on a storage medium.
    a
      Optical storage
    b
     Magnetic storage
    c
     Solid-state storage
    d
     Storage capacity
    Answer & Explanation
    Answer : Option D
    Explanation :
    4482.  Raman Megassesay award was established in honour of which of the following country's president ?
    a
      Vietnam
    b
     Thailand
    c
     Indonesia
    d
     Philippines
    Answer & Explanation
    Answer : Option D
    Explanation :
    4483.  Provisions regarding Municipalities and Panchayats was made in the Indian Constitution in which year?
    a
      1993
    b
     1991
    c
     1995
    d
     2000
    Answer & Explanation
    Answer : Option A
    Explanation :
    4484.  Reykjavik is the capital of which country?
    a
      Iceland
    b
     Ireland
    c
     Jordan
    d
     Jamaica
    Answer & Explanation
    Answer : Option A
    Explanation :

    Recruitment General Knowledge Questions and Answers PDF Download

    Share & Spread the love

    Advertisement
    Other Govt Jobs 2020:
    Recruitment Board Post Name Apply/details Last Date
    JK Bank recruitment 2020 Probationary Officer & Banking Associate jk bank recruitment 2020  
    becil IT Consultant Recruitment 2020 IT Consultant becil it consultant recruitment 2020   Jun 18, 2020 [14 Days Left ]
    DRDO RAC Recruitment 2020 Scientist B drdo rac recruitment 2020   Jul 07, 2020 [33 Days Left ]
    SSC Exam upcoming Exam Schedule 2020 ssc exam upcoming exam schedule 2020  
    500
    Leave a comment...