100 Q & A Current Affairs MCQ Quiz on February 2020

    dear Aspirants, find Here 100 Q & A Current Affairs MCQ Quiz on February 2020  practice questions and Answers online.

    1.  World NGO day is observed every year on _______.
    a
      23 February
    b
     24 February
    c
     25 February
    d
     27 February
    Answer & Explanation
    Answer : Option D
    2.  Which of the following Indian city hosted Asian Wrestling Championship?
    a
      Hyderabad
    b
     Kolkata
    c
     New Delhi
    d
     Aurangabad
    Answer & Explanation
    Answer : Option C
    3.  Who among the following has been appointed as the Chief Executive Officer of GoAir?
    a
      Shri Dev
    b
     Vinay Dube
    c
     Rohit Jha
    d
     Rajat Chaudhary
    Answer & Explanation
    Answer : Option B
    4.  Who among the following will head the municipal bonds development committee formed by SEBI?
    a
      B P Kanungo
    b
     N S Vishwanathan
    c
     Sujit Prasad
    d
     M K Jain
    Answer & Explanation
    Answer : Option C
    5.  Recently, the world-famous Carnival has been inaugurated in _______.
    a
      Goa
    b
     Chennai
    c
     Hyderabad
    d
     Mumbai
    Answer & Explanation
    Answer : Option A
    6.  As per the US based think tank World population review's report, what is the India's rank in largest economy list 2019 with the Gross Domestic Product (GDP) value of $2.94 Trillion?
    a
      3
    b
     1
    c
     2
    d
     5
    Answer & Explanation
    Answer : Option D
    7.  Who among the following is the author of the book 'Death - An Inside Story'?
    a
      Gaur Gopal Das
    b
     Sadhguru
    c
     Subramanian Swamy
    d
     Sri Sri Ravi Shankar
    Answer & Explanation
    Answer : Option B
    8.  Who among the following has been elected as President of Ram Mandir Trust?
    a
      Mahant Nritya Gopal Das
    b
     Mahant Divya Shresth
    c
     Mahant Nayan Pal
    d
     Mahant Mohan Sharma
    Answer & Explanation
    Answer : Option A
    9.  Which of the following country will host the Commonwealth Shooting and Archery Championships in January 2022?
    a
      India
    b
     Canada
    c
     Bangladesh
    d
     Australia
    Answer & Explanation
    Answer : Option A
    10.  Indian athletes won three medals in different categories in the World SnowShoe Championship. Which of the following country hosted the World SnowShoe Championship?
    a
      Japan
    b
     France
    c
     Russia
    d
     South Korea
    Answer & Explanation
    Answer : Option A
    11.  Rajnath Singh laid the foundation stone for Indian Army's new headquarters named as ________ in Delhi Cantonment.
    a
      Thal Sena Bhawan
    b
     Vikram Batra Bhawan
    c
     Manekshaw Bhawan
    d
     Rakshak Bhawan
    Answer & Explanation
    Answer : Option A
    12.  Recently, Mickey Wright passed away. She was related to which of the following sports?
    a
      Football
    b
     Hockey
    c
     Golf
    d
     Chess
    Answer & Explanation
    Answer : Option C
    13.  Recently, Sudhakar Chaturvedi passed away. He was a famous ________.
    a
      ISRO Scientist
    b
     Army Officer
    c
     Vedic Scholar
    d
     Journalist
    Answer & Explanation
    Answer : Option C
    14.  In February 2020, The Shanghai Cooperation Organisation's(SCO) defence and security experts meeting took place in ________.
    a
      Japan
    b
     Pakistan
    c
     China
    d
     Tajikistan
    Answer & Explanation
    Answer : Option B
    15.  Joint IAF- RAF Exercise 'Indradhanush - V' took place at________.
    a
      Air Force Station Agra
    b
     Air Force Station Jodhpur
    c
     Air Force Station Port Blair
    d
     Air Force Station Hindan
    Answer & Explanation
    Answer : Option D
    16.  Singapore-based infrastructure investment platform Cube Highways has won the bid to acquire India's longest road tunnel - Chenani-Nashri project/Dr. Syama Prasad Mukherjee Tunnel. This tunnel is in _______.
    a
      Himachal Pradesh
    b
     Jammu & Kashmir
    c
     Sikkim
    d
     Arunachal Pradesh
    Answer & Explanation
    Answer : Option B
    17.  Ashraf Ghani has secured 2nd term as President of ________.
    a
      Uzbekistan
    b
     Kazakhstan
    c
     Afghanistan
    d
     Iraq
    Answer & Explanation
    Answer : Option C
    18.  Which of the following country's Football Federation has recently received the Grassroots Charter Bronze Level" membership of the Asian Football Confederation (AFC)?"
    a
      Sri Lanka
    b
     India
    c
     Bangladesh
    d
     Nepal
    Answer & Explanation
    Answer : Option B
    19.  Sub-group of terror financing watchdog FATF recommends continuation of Pak in 'Grey List'. FATF is headquartered in ________.
    a
      France
    b
     Switzerland
    c
     Russia
    d
     China
    Answer & Explanation
    Answer : Option A
    20.  Which of the following Indian airport ranks highest in duty-free revenue per passenger?
    a
      Chandigarh Airport
    b
     Indira Gandhi International Airport
    c
     Lokpriya Gopinath Bordoloi International Airport
    d
     Swami Vivekananda Airport
    Answer & Explanation
    Answer : Option B
    21.  The Union Government has decided to rename the Institute for Defence Studies and Analyses, IDSA after ________.
    a
      Manohar Parrikar
    b
     K. Gujral
    c
     P. V. Narasimha Rao
    d
     Morarji Desai
    Answer & Explanation
    Answer : Option A
    22.  Who among the following will inaugurate Indian Pavilion at the 70th Berlin International Film Festival at 'Berlinale-2020' in Germany?
    a
      S Jaishankar
    b
     Amit Shah
    c
     Raveesh Kumar
    d
     Subramanian Swamy
    Answer & Explanation
    Answer : Option A
    23.  Which of the following state has become the first state to launch a unified vehicle registration card?
    a
      Bihar
    b
     Maharashtra
    c
     Madhya Pradesh
    d
     Punjab
    Answer & Explanation
    Answer : Option C
    24.  Name the place at which the High Commission of India in Bangladesh organized the Seminar on Indian Defence Equipment.
    a
      Lucknow, India
    b
     Dhaka, Bangladesh
    c
     Mumbai, India
    d
     Chittagong, Bangladesh
    Answer & Explanation
    Answer : Option B
    25.  The ambitious Soil Health Card Scheme was launched in the year ________.
    a
      2011
    b
     2014
    c
     2015
    d
     2018
    Answer & Explanation
    Answer : Option C
    Share & Spread the love

    Advertisement
    Other Govt Jobs 2020:
    Latest Bank exams practice & Prepare Online ibpsonline
    Recruitment Board Post Name Apply/details Last Date
    Nainital Bank Chief Technology Officer nainital bank chief technology officer   Jul 15, 2020 [6 Days Left ]
    MSME Rohtak Various Posts msme rohtak recruitment 2020 apply 12 vacancies   Aug 14, 2020 [36 Days Left ]
    Kerala High Court Munsiff Magistrate kerala high court munsiff magistrate recruitment 2020   Jul 22, 2020 [13 Days Left ]
    ssc cgl 2019 prelims results  
    osssc junior clerk result 2020  
    500
    Leave a comment...