Current Affairs 29 June 2017 MCQ Quiz Questions

0

     
Dear Readers, guru job alert updating Today ( 29 June 2017 ) Current Affairs Quiz MCQ for All competitive exams IBPS ,SSC,UPSC,RRB & State PSC exams

    1 . Who among the following was appointed as the new India’s Ambassador to Denmark?
    A). Ajit Vinayak Gupte
    B). Rajeev Shahare
    C). Fairoz Khan
    D). G Parameshwara

    2 . Who among the following was 2016 ICC Women’s World Twenty20 winner?
    A). South Africa
    B). England
    C). Australia
    D). West Indies

    3 . Which celebrity has become first person to reach 100 million followers on Twitter?
    A). Oprah Winfrey
    B). Adele
    C). Katy Perry
    D). Justin Bieber

    4 . The longest-serving German chancellor of the 20th Century passed away recently in Germany. Name him.
    A). Helmut Kohl
    B). Aleksandar Vucic
    C). Sam Beazley
    D). John Avildsen

    5 . Asian Infrastructure Investment Bank’s third annual meeting was held in which country?
    A). China
    B). India
    C). South Korea
    D). Japan

    6 . Which state government has announced implementation of the Pradhan Mantri Fasal Bima Yojana to help farmers?
    A). Punjab
    B). Madhya Pradesh
    C). Haryana
    D). Maharashtra

    7 . Who among the following was unanimously elected as the Deputy Speaker of Punjab Legislative Assembly?
    A). P Chandrasekhara Rao
    B). Ajaib Singh Bhatti
    C). Brahm Mahindra
    D). Amarinder Singh

    8 . Which state government has signed a tripartite agreement with the Centre and Airports Authority of India under UDAN scheme?
    A). Punjab
    B). Madhya Pradesh
    C). Haryana
    D). Maharashtra

    9 . Which country has topped in Environmental Impact Survey conducted by UK-based Money Super Market?
    A). Mozambique
    B). Trinidad and Tobago
    C). Denmark
    D). Honolulu

    10 . Which bank has launched India’s first Aadhaar based iris eye scan customer verification and fingerprint operated ATM in Telangana state?
    A). Axis Bank
    B). DCB Bank
    C). RBL Bank
    D). YES Bank

    11 . Hollywood Oscar winning Director recently passed away. Name him.
    A). Helmut Kohl
    B). Aleksandar Vucic
    C). Sam Beazley
    D). John Avildsen

    12 . Who among the following celebrity has been roped in by the government to promote Goods and Services Tax (GST)?
    A). Kapil Sharma
    B). Akshay Kumar
    C). Amitabh Bachchan
    D). PV Sindhu

    13 . The World Day to Combat Desertification was observed on …………… with the theme of ‘Our Land. Our Home. Our Future.’
    A). June 17
    B). June 18
    C). June 19
    D). June 20

    14 . According to Reserve Bank of India, India’s current account deficit has gone down to ………….. due to India’s trade deficit contraction.
    A). 0.6%
    B). 0.7%
    C). 0.8%
    D). 0.9%

    15 . An online restaurant reservation platform EazyDiner has appointed cricketer …………………. as its global brand ambassador.
    A). Shikhar Dhawan
    B). MS Dhoni
    C). Virat Kohli
    D). Yuvraj Singh

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here