Current Affairs 28 June 2017 MCQ Quiz Questions

0

  Dear Readers, guru job alert updating Today ( 28 June 2017 ) Current Affairs Quiz MCQ for All competitive exams IBPS ,SSC,UPSC,RRB & State PSC exams

    1 . Who among the following has been appointed as India’s new Ambassador to Italy?
    A). Reenat Sandhu
    B). Kajal Singh
    C). Gaitri Issar Kumar
    D). Neeru Chadha

    2 . Which country has been recently re-elected to United Nations Economic and Social Council by the United Nations General Assembly?
    A). China
    B). Russia
    C). Japan
    D). India

    3 . Asian Infrastructure Investment Bank has granted USD …………….. loan for India Infrastructure Fund .
    A). 50 million
    B). 100 million
    C). 150 million
    D). 200 million

    4 . Which bank has partnered with TerraPay for faster international remittance?
    A). Axis Bank
    B). DCB Bank
    C). RBL Bank
    D). YES Bank

    5 . Which country has successfully launched its first X-ray space telescope to study black holes?
    A). China
    B). Russia
    C). Japan
    D). India

    6 . Who among the following was elected as first Indian woman Member of International Tribunal for the Law of the Sea?
    A). Reenat Sandhu
    B). Kajal Singh
    C). Gaitri Issar Kumar
    D). Neeru Chadha

    7 . Which government scheme can now be subscribed digitally and involves digital enrolment process?
    A). Pradhan Mantri Jan Dhan Yojana
    B). Sukanya Samriddhi Yojana
    C). Mudra Bank Yojana
    D). Atal Pension Yojana

    8 . Competition Commission of India has imposed fine of Rs 87 crore on ……………………………. for anti-competitive conduct.
    A). Tata Motors
    B). Hyundai Motor India
    C). Maruti Suzuki
    D). Mahindra & Mahindra

    9 . Which Union Minister has inaugurated Know India Programme for young overseas Indians held in New Delhi?
    A). Smriti Z Irani
    B). Sushma Swaraj
    C). Arun Jaitley
    D). Prakash Javadekar

    10 . Prime Minister Narendra Modi has flagged off Kerala’s first metro line in which city?
    A). Thiruvananthapuram
    B). Thrissur
    C). Kannur
    D). Kochi

    11 . Which e-commerce website will acquire the organic-food chain ‘Whole Foods’ for just under $14 billion?
    A). Amazon
    B). Magento
    C). e-Bay
    D). Rediff

    12 . The second biggest celebrations of International Yoga Day was recently held in ……………….. after India.
    A). China
    B). US
    C). Japan
    D). Indonesia

    13 . India has secured ………… position in Environmental Impact Survey conducted by UK-based Money Super Market.
    A). 45
    B). 55
    C). 65
    D). 75

    14 . The 2017 Asian Junior Wrestling Championships was held in which place?
    A). Bangladesh
    B). Japan
    C). India
    D). Taiwan

    15 . Who among the following is set to become the first gay and first female prime minister of Serbia?
    A). Ana Brnabic
    B). Martina Bormann
    C). Leena Majaw
    D). Kagisi Rabada

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here