Current Affairs 18-19 June 2017 Quiz Questions

0

    Dear Readers, guru job alert updating Today ( 18-19 June 2017 ) Current Affairs Quiz MCQ for All competitive exams IBPS ,SSC,UPSC,RRB & State PSC exams

    1 . Who among the following is the governor of Karnataka?
    A). Ramasamy Chetty
    B). T.S.V. Hari
    C). E. S. L. Narasimhan
    D). Vajubhai Rudabhai Vala

    2 . What is the capital of Kazakhstan?
    A). Bahrain
    B). Estonia
    C). Mongolia
    D). Astana

    3 . Who among the following is the Chief Minister of Kerala?
    A). P.Sathasivam
    B). R K Pachnanda
    C). Sarbananda Sonowal
    D). Pinarayi Vijayan

    4 . Who among the following is the Chairperson of Niti Ayog?
    A). Narendra Modi
    B). Venkaiah Naidu
    C). Sahithi Pingali
    D). Arvind Panagariya

    5 . Who among the following is the Chief Minister of Assam?
    A). P.Sathasivam
    B). R K Pachnanda
    C). Sarbananda Sonowal
    D). Pinarayi Vijayan

    6 . French Open 2017 was organized in which place?
    A). Sweden
    B). US
    C). Australia
    D). France

    7 . Amaravathi Dam is situated in which state?
    A). Tamil Nadu
    B). Karnataka
    C). Kerala
    D). Andhra Pradesh

    8 . Who among the following is the Minister of Ministry of AYUSH?
    A). Roop Kudva
    B). Shaktikanta Das
    C). Tapan Ray
    D). Shripad Yasso Naik

    9 . Edappadi K. Palaniswami is the Chief Minister of which state?
    A). Kerala
    B). Andhra Pradesh
    C). Tamil Nadu
    D). Telangana

    10 . The Organisation for European Economic Cooperation (OEEC) was established in which year?
    A). 1947
    B). 1948
    C). 1949
    D). 1950

    11 . Indian American …………………. is amongst the 12 new astronauts chosen by NASA
    A). Raja Chhetri
    B). Raja Chari
    C). Raja Chetty
    D). Raja Charu

    12 . Who among the following is NASA Acting Administrator?
    A). Joseph Goebbels
    B). Martin Bormann
    C). Robert M. Lightfoot Jr.
    D). Enda Kenny

    13 . Lakshmi Vilas Bank has appointed whom among the following as a part-time chairman?
    A). Shashi Shekar Vempati
    B). B K Manjunath
    C). A. Surya Prakash
    D). K Chandrasekhar Rao

    14 . Which state has signed a MoU with the Union Civil Aviation Ministry for the implementation of UDAN scheme?
    A). Tamil Nadu
    B). Karnataka
    C). Kerala
    D). Andhra Pradesh

    15 . A planet in Milky Way galaxy will be named after Bengaluru’s teenager …………………….
    A). Sahithi Sathasivam
    B). Sahithi Chetty
    C). Sahithi Pingali
    D). Sahithi Vijayan

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here