Current Affairs 25-26 June 2017 MCQ Quiz Questions

0

  Dear Readers, guru job alert updating Today ( 25-26 June 2017 ) Current Affairs Quiz MCQ for All competitive exams IBPS ,SSC,UPSC,RRB & State PSC exams

    1 . Who among the following has been conferred the fifth Bhupen Hazarika National Award 2017?
    A). Banwarilal Purohit
    B). Adoor Gopalakrishnan
    C). Lou Majaw
    D). Yeshe Dorjee Thongshi

    2 . Who among the following has won the bronze medal at the Archery World Cup?
    A). Deepika Kumari
    B). Atanu Das
    C). Divya Dhayal
    D). Bombayla Devi

    3 . World Blood Donor Day was celebrated worldwide on ………………… with the theme ‘giving blood in a time of crisis’.
    A). June 12
    B). June 13
    C). June 14
    D). June 15

    4 . Who among the following has won Man Booker International Prize 2017?
    A). John Mathai
    B). Michael A’Hearn
    C). David Grossman
    D). Arundhati Roy

    5 . Who among the following will head Atal Mission under NITI Aayog?
    A). K. Chandrashekar Rao
    B). E. S. L. Narasimhan
    C). C. Narayana Reddy
    D). Ramanathan Ramanan

    6 . DRDO has successfully test fired anti-tank Nag missile called Helicopter-Launched NAG (HELINA) in which state?
    A). Orissa
    B). Rajasthan
    C). Tamilnadu
    D). Hyderabad

    7 . This former Uttarakhand Chief Minister has authored book on Atal Bihari Vajpayee ‘Yug Purush, Bharat Ratna, Atal Ji’. Name him.
    A). Bhuwan Chandra Khanduri
    B). Ramesh Pokhriyal ‘Nishank’
    C). Pema Khandu
    D). Narayan Dutt Tiwari

    8 . NASA has recently posthumously awarded the Exceptional Public Service Medal to one of the world’s eminent comet scientists. Name him.
    A). Tim Armstrong
    B). Michael A’Hearn
    C). Rosalind Franklin
    D). Carl Linnaeus

    9 . Which state chief minister is demanding for a separate time zone for the north-eastern states?
    A). Mizoram
    B). Manipur
    C). Arunachal Pradesh
    D). Sikkim

    10 . Which technology giant has topped the 2017 BrandZ top 100 most valuable global brands list?
    A). Facebook
    B). Microsoft
    C). Google
    D). Apple

    11 . Verizon has recently acquired which search engine in a deal worth $4.48 billion?
    A). Baidu
    B). Bing
    C). Yahoo
    D). Ask.Com

    12 . According to the latest ICC ODI Player (bowler) rankings, which bowler has secured the world number one position?
    A). Josh Hazlewood
    B). Imran Tahir
    C). Kagiso Rabada
    D). Sunil Narine

    13 . According to the latest ICC ODI Player (batsman) rankings, which batsman has secured the world number one position?
    A). Virat Kohli
    B). David Warner
    C). AB de Villiers
    D). Joe Root

    14 . Which country will be a co-partner in the 34th edition of ANUGA which is a global food and beverages trade to be held in Germany?
    A). Japan
    B). US
    C). India
    D). China

    15 . Which tennis ace has topped in the Men’s Tennis ATP ranking?
    A). Andy Murray
    B). Rafael Nadal
    C). Stan Wawrinka
    D). Novak Djokovic

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here