Current Affairs 24 June 2017 MCQ Quiz Questions

0

  Dear Readers, guru job alert updating Today ( 24 June 2017 ) Current Affairs Quiz MCQ for All competitive exams IBPS ,SSC,UPSC,RRB & State PSC exams

    1 . Emmanuel Macron is present President of which country?
    A). South Korea
    B). Singapore
    C). Germany
    D). France

    2 . Jelena Ostapenko has defeated whom among the following in French Women’s Singles Open title?
    A). Gabriela Dabrowski
    B). Simona Halep
    C). Anna-Lena Groenefeld
    D). Bethanie Mattek-Sands

    3 . Rafael Nadal has defeated whom among the following in French Men’s Singles Open title?
    A). Roger Federer
    B). Stan Wawrinka
    C). Novak Djokovic
    D). Andy Murray

    4 . Bethanie Mattek-Sands and Lucie Safarova has defeated whom among the following in French Women’s doubles title?
    A). Ashleigh Barty and Gabriela Dabrowski
    B). Gabriela Dabrowski and Casey Dellacqua
    C). Ashleigh Barty and Anna-Lena Groenefeld
    D). Ashleigh Barty and Casey Dellacqua

    5 . Michael Venus and Ryan Harrison has defeated whom among the following in French Men’s doubles title?
    A). Santiago Gonzalez and Robert Farah
    B). Robert Farah and Donald Young
    C). Santiago Gonzalez and Donald Young
    D). Santiago Gonzalez and Rohan Bopanna

    6 . Rohan Bopanna and Gabriela Dabrowski has defeated whom among the following in French Open mixed doubles title?
    A). Anna-Lena Groenefeld and Michael Venus
    B). Anna-Lena Groenefeld and Ryan Harrison
    C). Anna-Lena Groenefeld and Robert Farah
    D). Bethanie Mattek-Sands and Robert Farah

    7 . The capital of Slovakia is ………………….
    A). Majuro
    B). Belmopan
    C). Astana
    D). Bratislava

    8 . Who among the following was honoured with the Kalinga International Literary award at the 4th Kalinga Literary Festival (KLF)?
    A). Anand Neelakantan
    B). Haraprasad Das
    C). Paramita Satpathy
    D). R.K. Sharma

    9 . Which player has increased his rankings and stood at number two in the Men’s tennis ATP rankings?
    A). Andy Murray
    B). Rafael Nadal
    C). Stan Wawrinka
    D). Roger Federer

    10 . Anuyatra, a campaign of the ……………….. government for persons with special needs was recently launched.
    A). Tamilnadu
    B). Kerala
    C). Andhra Pradesh
    D). Karnataka

    11 . India has emerged as the ……… largest exporter of agri-products globally.
    A). Fifth
    B). Sixth
    C). Seventh
    D). Eighth

    12 . Group of Seven (G7) Environment Ministers Meeting was held in which country to discuss climate change and to sustainable development issues?
    A). France
    B). Germany
    C). Italy
    D). Japan

    13 . The Human Resource Development department of ………………… government has signed an MoU with the British Council to improve the quality of education.
    A). Mizoram
    B). Manipur
    C). Assam
    D). Sikkim

    14 . International Albinism Awareness day was recently observed on ……………….. worldwide to stop the brutalities against people suffering with albinism.
    A). June 12
    B). June 13
    C). June 14
    D). June 15

    15 . Who among the following has won the Canadian Grand Prix for the sixth time?
    A). Nico Roseberg
    B). Lewis Hamilton
    C). Paddy Lowe
    D). Sebastian Vettel

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here