Current Affairs 23 June 2017 MCQ Quiz Questions

0

  Dear Readers, guru job alert updating Today ( 23 June 2017 ) Current Affairs Quiz MCQ for All competitive exams IBPS ,SSC,UPSC,RRB & State PSC exams

    1 . Who among the following is the current Prime Minister of France?
    A). Nicolas Sarkozy
    B). Benoit Hammon
    C). Edouard Philippe
    D). Emmanuel Macron

    2 . Keibul Lamjao National Park was recently in news. This park is situated in which state?
    A). Tripura
    B). Mizoram
    C). Manipur
    D). Nagaland

    3 . Who among the following has grabbed gold medal at the International Shooting Sport Federation World Cup?
    A). Jitu Rai and Heena Sidhu
    B). Abhinav Bindra and Heena Sidhu
    C). Gagan Narang and Heena Sidhu
    D). Vijay Kumar and Heena Sidhu

    4 . World’s smallest & cheapest private jet ‘Vision Jet’ was launched in …………
    A). USA
    B). India
    C). China
    D). Russia

    5 . Who among the following has won the gold medal at the 17th World Individual Chess Championship for differently-abled?
    A). Sharad Kumar Jain
    B). Shaktikanta Das
    C). Sunil Mehta
    D). Shashikant Kutwal

    6 . Who among the following has topped the Forbes world’s highest-paid celebrities list?
    A). Sean Combs
    B). Beyonce Knowles
    C). J.K. Rowling
    D). Justin Bieber

    7 . World’s largest floating solar farm was launched in which country?
    A). Japan
    B). China
    C). Russia
    D). US

    8 . Panama has established formal diplomatic ties with which country?
    A). Japan
    B). China
    C). Russia
    D). Taiwan

    9 . Who among the following has made it to the top 100 of Forbes world’s highest-paid celebrities list?
    A). Shah Rukh Khan
    B). Salman Khan
    C). Akshay Kumar
    D). All of the above

    10 . Who among the following has clinched the Under-14 doubles title of the Asian Junior Tennis Championships?
    A). Dhanya Gandhi and Sanmay Shah
    B). Vishesh Patel and Shashidhar Kota
    C). Dhanya Shah and Sanmay Gandhi
    D). Vishesh Kota and Shashidhar Patel

    11 . Paytm has chosen whom among the following as the chief operating officer (COO) of its Paytm Mall?
    A). E. S. L. Narasimhan
    B). Ramesh Pokhriyal
    C). Amit Sinha
    D). K. Chandrashekar Rao

    12 . Veteran Telugu poet and writer passed away recently. Name him.
    A). Haraprasad Das
    B). C. Narayana Reddy
    C). R.K. Sharma
    D). Gurdeep Singh

    13 . Legendary poet and essayist was conferred with the prestigious Kalinga Literary Award at the 4th Kalinga Literary Festival (KLF). Name him.
    A). Haraprasad Das
    B). C. Narayana Reddy
    C). R.K. Sharma
    D). Gurdeep Singh

    14 . As per the Child Rights and You (CRY) report, which state ranks first in number of child labourers?
    A). Rajasthan
    B). Bihar
    C). Uttar Pradesh
    D). Madhya Pradesh

    15 . The world day against child labour was observed on ………….. with the theme ‘In conflicts and disasters, protect children from child labour’.
    A). June 12
    B). June 13
    C). June 14
    D). June 15

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here