Current Affairs 20 June 2017 MCQ Quiz Questions

0

  Dear Readers, guru job alert updating Today ( 20 June 2017 ) Current Affairs Quiz MCQ for All competitive exams IBPS ,SSC,UPSC,RRB & State PSC exams

    1 . Which bank has inked pact with the New India Assurance Company Ltd. to sell policies through its branches?
    A). Vijaya Bank
    B). Indian Bank
    C). Canara Bank
    D). UCO Bank

    2 . SEBI has appointed whom among the following as the MD and CEO of the NSE?
    A). Vikram Limaye
    B). A. Surya Prakash
    C). Shashi Shekar Vempati
    D). Shaktikanta Das

    3 . Who among the following is the Finance Chief Executive Officer of Aadhar Housing?
    A). Deo Shankar Tripathi
    B). Sriram Kalyanaraman
    C). Rahul Mishra
    D). Ruchira Kamboj

    4 . Who among the following tennis player has won India’s first Grand Slam title (French Open) in 1997?
    A). Leander Paes
    B). Mahesh Bhupathi
    C). Vijay Amritraj
    D). Harsh Mankad

    5 . Which city is hosting the two-day summit of the Shanghai operation Organization?
    A). Majuro
    B). Belmopan
    C). Astana
    D). Dodoma

    6 . The Ministry of AYUSH was recently in news. It was formed in which year?
    A). 2011
    B). 2012
    C). 2013
    D). 2014

    7 . Organisation for Economic Co-operation and Development (OECD) has headquarters in which country?
    A). UK
    B). US
    C). Australia
    D). France

    8 . Which state has launched PashuBazar website for online cattle sale to help farmers?
    A). Kerala
    B). Andhra Pradesh
    C). Tamil Nadu
    D). Telangana

    9 . Which bank has launched retail mart in Thiruvananthapuram district?
    A). Indian Overseas Bank
    B). Bank of India
    C). Central Bank of India
    D). Bank of Baroda

    10 . The State Bank of India has cut the interest rate on home loans above Rs 75 lakh by ……… basis points.
    A). 10
    B). 11
    C). 12
    D). 13

    11 . Who among the following has launched the ‘Selfie with Daughter’ mobile application to raise awareness about female foeticide?
    A). Sushma Swaraj
    B). Narendra Modi
    C). Pranab Mukherjee
    D). Meera Kumar

    12 . ………………… have become full members of the Shanghai Cooperation Organisation.
    A). India and Afghanistan
    B). Afghanistan and Pakistan
    C). India and Pakistan
    D). India and Bhutan

    13 . Which cricketer has become first Sri Lankan to be inducted into ICC Hall of Fame?
    A). Lasith Malinga
    B). Tilakratne Dilshan
    C). Muttiah Muralidaran
    D). Thisara Parera

    14 . India’s ………………………. lifted the ITF (International Tennis Federation) men’s Futures tennis title.
    A). Shashi Shekar Vempati
    B). B K Manjunath
    C). Ramkumar Ramanathan
    D). K Chandrasekhar Rao

    15 . Which Indian sportsperson has secured his position in top 100 of Forbes list of world’s highest paid athletes?
    A). Mahesh Bhupathi
    B). Sania Mirza
    C). MS Dhoni
    D). Virat Kohli

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here