Current Affairs 2& 3 July 2017 MCQ Quiz Questions

0

  Dear Readers, guru job alert updating Today ( 2& 3 July 2017 ) Current Affairs Quiz MCQ for All competitive exams IBPS ,SSC,UPSC,RRB & State PSC exams

    1 . How many silver medals have been secured by India in the 2017 Junior Asian Championships recently held in Taiwan?
    A). 2
    B). 3
    C). 4
    D). 5

    2 . How many gold medals have been secured by India in the 2017 Junior Asian Championships recently held in Taiwan?
    A). none
    B). 1
    C). 2
    D). 3

    3 . How many bronze medals have been secured by India in the 2017 Junior Asian Championships recently held in Taiwan?
    A). 6
    B). 7
    C). 8
    D). 9

    4 . Asian Infrastructure Investment Bank has approved membership of …………………. in its second annual meeting of governors.
    A). Argentina
    B). Madagascar
    C). Tonga
    D). All of the above

    5 . Who among the following has been honoured with the 2017 Orwell Prize which is Britain’s most prestigious prize for political writing?
    A). David Grossman
    B). John Mathai
    C). Sam Beazley
    D). John Bew

    6 . Which state government has signed two MoUs with the State Bank of India as a part of an initiative towards digital mode?
    A). Assam
    B). Meghalaya
    C). Maharashtra
    D). Manipur

    7 . Which country will soon send mini-ecosystems to Moon?
    A). US
    B). India
    C). China
    D). Russia

    8 . Hike has partnered with which bank to facilitate money transfers to banks using UPI system?
    A). Axis Bank
    B). DCB Bank
    C). RBL Bank
    D). YES Bank

    9 . Which university has topped the Times Higher Education (THE) World Reputation Rankings 2017?
    A). Harvard University
    B). Massachusetts Institute of Technology
    C). University of California
    D). Stanford University

    10 . The International Day for the Elimination of Sexual Violence in Conflict 2017 was observed on ……………… with the theme ‘Preventing Sexual Violence Crimes through Justice and Deterrence’.
    A). 19 June
    B). 20 June
    C). 21 June
    D). 22 June

    11 . Which celebrity is going to buy team in South Africa T20 league?
    A). Amir Khan
    B). Akshay Kumar
    C). Suniel Shetty
    D). Shahrukh Khan

    12 . Which country has won the Hockey World League Semi-Final?
    A). India
    B). Pakistan
    C). Australia
    D). England

    13 . Recently Bihar Governor has resigned from his post. Name him.
    A). Ram Nath Kovind
    B). Keshari Nath Tripathi
    C). Piyush Goyal
    D). S Ramadorai

    14 . BankBazaar.com has opened its new office in ………………….
    A). Thailand
    B). Indonesia
    C). Malaysia
    D). Vietnam

    15 . India has become ………… country to ratify UN International Convention on Road Transports
    A). 71st
    B). 72nd
    C). 73rd
    D). 74th

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here