Current Affairs 17 June 2017 MCQ Quiz Questions

0

  Dear Readers, guru job alert updating Today (17 June 2017 ) Current Affairs Quiz MCQ for All competitive exams IBPS ,SSC,UPSC,RRB & State PSC exams

    1 . World Oceans Day was observed worldwide on ….. June.
    A). 8
    B). 9
    C). 10
    D). 11

    2 . EXIM Bank commenced its operations in ………..
    A). 1981
    B). 1982
    C). 1983
    D). 1984

    3 . The first World Pest Day was launched in which country?
    A). US
    B). Russia
    C). Japan
    D). China

    4 . Who among the following was the first health minister in the Indian Cabinet post-Independence?
    A). Rajkumari Amrit Kaur
    B). Harmanpreet Kaur
    C). Ratanpreet Kaur
    D). CA Bhavani Devi

    5 . Which bank has recently introduced charges for Unified Payment Interface (UPI) transactions?
    A). HDFC Bank
    B). Axis Bank
    C). ICICI Bank
    D). Yes Bank

    6 . Which bank will issue biodegradable prepaid gift cards?
    A). HDFC Bank
    B). Axis Bank
    C). ICICI Bank
    D). Yes Bank

    7 . War memorial was recently inaugurated in which state?
    A). Mizoram
    B). Manipur
    C). Arunachal Pradesh
    D). Sikkim

    8 . Government has given its nod for signing the agreement on transfer of sentenced persons between India and …………………
    A). Bahrain
    B). Estonia
    C). Somalia
    D). Mongolia

    9 . Who among the following has secured French Open mixed doubles?
    A). Leander Paes
    B). Mahesh Bhupathi
    C). Sania Mirza
    D). Rohan Bopanna

    10 . Who among the following is the Managing Director & Chief Executive Officer of National Housing Bank?
    A). Deo Shankar Tripathi
    B). Sriram Kalyanaraman
    C). Rahul Mishra
    D). Ruchira Kamboj

    11 . Banwarilal Purohit is governor of which state?
    A). Mizoram
    B). Manipur
    C). Assam
    D). Sikkim

    12 . Who among the following is the Vice Chairperson of NITI Ayog?
    A). P.Ashok Gajapathi Raju
    B). Edappadi K. Palaniswami
    C). Sahithi Pingali
    D). Arvind Panagariya

    13 . Who among the following is the Director General of National Disaster Response Force (NDRF)?
    A). P.Sathasivam
    B). R K Pachnanda
    C). Sarbananda Sonowal
    D). Pinarayi Vijayan

    14 . The Union Cabinet has approved MoU between India and South Korea for export credit of USD ….. billion.
    A). 8
    B). 9
    C). 10
    D). 11

    15 . The Union Cabinet recently gave its nod for Securities and Exchange Board of India have signed two separate MoUs with securities market regulators of the European Union and ………
    A). Vietnam
    B). Morocco
    C). Iran
    D). Thailand

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here