Current Affairs 16 June 2017 MCQ Quiz Questions

0

  Dear Readers, guru job alert updating Today ( 16 June 2017 ) Current Affairs Quiz MCQ for All competitive exams IBPS ,SSC,UPSC,RRB & State PSC exams

    1 . Which bollywood actress was appointed as brand ambassador for the Wildlife Trust of India on world environment day?
    A). Karishma Kapoor
    B). Ravina Tondon
    C). Shilpa Shetty
    D). Dia Mirza

    2 . Robert Fico is the Prime Minister of which country?
    A). Tanzania
    B). Kazakhstan
    C). Slovak Republic
    D). Bahrain

    3 . An agreement for IBRD credit of USD …….. million from World Bank for the project Assam Citizen Centric Service Delivery was recently signed.
    A). 19.2
    B). 29.2
    C). 39.2
    D). 49.2

    4 . Sher Bahadur Deuba has been elected as the Nepal Prime Minister for the time?
    A). Second
    B). Third
    C). Fourth
    D). Fifth

    5 . Which country has signed a MoU with China Gezhouba Group Corporation for developing a 1200 MW Budhigandaki Hydroelectric Project?
    A). Bangladesh
    B). Sri Lanka
    C). Nepal
    D). Bhutan

    6 . Gandaki River is situated in which country?
    A). Myanmar
    B). Sri Lanka
    C). Nepal
    D). Bhutan

    7 . Montenegro has joined North Atlantic Treaty Organization (NATO) as the ….. member.
    A). 27
    B). 28
    C). 29
    D). 30

    8 . Who among the following is the Current MD of EXIM Bank of India?
    A). Jayawardenepura Kotte
    B). David Rasquinha
    C). Attavara Balakrishna Shetty
    D). Dr. Kishore Sansi

    9 . Who among the following have been appointed as Independent Directors of India Post Payments Bank?
    A). K G Karmakar and Gauri Shankar
    B). K G Shankar and Gauri Karmakar
    C). K G Shetty and Gauri Sansi
    D). K G Sansi and Gauri Shankar

    10 . Who among the following has been appointed as CEO of Rays Future Energy?
    A). Deo Shankar Tripathi
    B). Sriram Kalyanaraman
    C). Rahul Mishra
    D). Sarbananda Sonowal

    11 . Who among the following has been appointed as next High Commissioner of India to South Africa?
    A). Deo Shankar Tripathi
    B). Sriram Kalyanaraman
    C). Rahul Mishra
    D). Ruchira Kamboj

    12 . Who among the following has been honoured with special Asian Football Confederation (AFC) award?
    A). Ceres Negros
    B). Al Wahda
    C). Air Force Club
    D). Bengaluru FC

    13 . Who among the following has bagged prestigious Dadasaheb Phalke Award?
    A). Manisha Koirala
    B). Ravina Tondon
    C). Madhu
    D). Juhi Chawla

    14 . Telecom Regulatory Authority of India has launched which app for customer’s convenience?
    A). Mycall app
    B). MySpeed app
    C). Do not disturb (DND 2.0) app
    D). All of the above

    15 . Which bank has started developing as many as 100 digital villages in India to promote digital banking among the rural population?
    A). State Bank of India
    B). Union Bank of India
    C). Indian Bank
    D). Vijaya Bank

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here