Gurujobalert

Guru Job alert on Central/State Govt Jobs Recruitment Notification 2017,IBPS SSC UPSC ,call letter - free Railway jobs Alerts online Results

Current Affairs 14 June 2017 MCQ Quiz Questions

     Dear Readers, guru job alert updating Today ( 14June 2017 ) Current Affairs Quiz MCQ for All competitive exams IBPS ,SSC,UPSC,RRB & State PSC exams

    1 . Who among the following is the Prime minister of China?
    A). Xi Jinping
    B). Li Keqiang
    C). Adelardo Lopez de Ayala y Herrera
    D). Li Jinping

    2 . UN General Assembly is head quartered at which country?
    A). United States
    B). UK
    C). Germany
    D). Switzerland

    3 . Who among the following is the Chairman of Prasar Bharati Board?
    A). Sunil Mehta
    B). A. Surya Prakash
    C). Shashi Shekar Vempati
    D). Shaktikanta Das

    4 . Who among the following is the Chairman of State Bank of India?
    A). Arundhati Bhattacharya
    B). Naina Kidwai
    C). Chanda Kochar
    D). Shikha Sharma

    5 . Who among the following is the Chairman and MD of Dena Bank?
    A). Ashwani Kumar
    B). Ajay kumar
    C). Akshay Kumar
    D). Abhay Kumar

    6 . Simlipal National Park is situated in which state?
    A). Sikkim
    B). Nagaland
    C). West Bengal
    D). Odisha

    7 . The Asian Development Bank and …………….. have recently signed a $100 million loan to finance solar rooftop projects.
    A). Punjab National Bank
    B). Bank of Baroda
    C). Allahabad Bank
    D). State Bank of India

    8 . Who among the following will be the next Economic Affairs Secretary?
    A). Roop Kudva
    B). Shaktikanta Das
    C). Tapan Ray
    D). Pradip Shah

    9 . Who among the following is the Governor of Telangana?
    A). Anil K. Khandelwal
    B). Gairul Hasan Rizvi
    C). George Kurian
    D). E S L Narsimhan

    10 . Who among the following is the newly appointed Director-General of World Health Organization?
    A). Constantine Mitsotakis
    B). Adrian Mitsotakis
    C). Achillias Mitsotakis
    D). Tedros Adhanom Ghebreyesus

    11 . Which edition of World Health Assembly was held in Geneva, Switzerland?
    A). 70
    B). 71
    C). 72
    D). 73

    12 . Frank-Walter Steinmeier is the President of which among the following country?
    A). Spain
    B). Greece
    C). Germany
    D). Italy

    13 . Kassim Majaliwa is the Prime Minister of which country?
    A). Tanzania
    B). Kazakhstan
    C). UAE
    D). Bahrain

    14 . International Institute for Management Development is head quartered at which place?
    A). United States
    B). UK
    C). Germany
    D). Switzerland

    15 . One of the most famous Bollywood Character actors of the 1950-60s ……………. passed away recently.
    A). Venuraj
    B). Nagraj
    C). Shivraj
    D). Dharmraj
    Advertisements

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Gurujobalert © 2017