Current Affairs 12-13 June 2017 MCQ Quiz Questions

0

     
Dear Readers, guru job alert updating (Today 12-13 June 2017 ) Current Affairs Quiz MCQ for All competitive exams IBPS ,SSC,UPSC,RRB & State PSC exams

    1 . Who among the following is the Chief Minister of Telangana?
    A). K Chandrasekhar Rao
    B). Gairul Hasan Rizvi
    C). George Kurian
    D). E S L Narsimhan

    2 . Who among the following is the Odisha Governor?
    A). Shashi Shekar Vempati
    B). Shaktikanta Das
    C). Tapan Ray
    D). Senayangba Chubatoshi Jamir

    3 . Who among the following is the President of Asian Development Bank?
    A). Takehiko Nakao
    B). Frank-Walter Steinmeier
    C). Joseph Goebbels
    D). Martin Bormann

    4 . Who among the following is the new MD and CEO of Punjab National Bank?
    A). Sunil Mehta
    B). Anil Mehta
    C). Ajay Mehta
    D). Vijay Mehta

    5 . Who among the following was the first Finance Minister of Independent India?
    A). Roop Kudva
    B). Shaktikanta Das
    C). Tapan Ray
    D). Ramasamy Chetty

    6 . Telangana is the 29th state of India and it was formed in which year?
    A). 2011
    B). 2012
    C). 2013
    D). 2014

    7 . Urjit Patel is the …….. Governor of Reserve Bank of India.
    A). 22
    B). 23
    C). 24
    D). 25

    8 . India and Russia have signed an agreement on setting up two more units of Kudankulam Nuclear Power Plant in………………….
    A). Tamil Nadu
    B). Karnataka
    C). Kerala
    D). Andhra Pradesh

    9 . Leo Varadkar will soon become the next Prime Minister of ……………….
    A). Ireland
    B). Iceland
    C). Spain
    D). Austria

    10 . Who among the following is the governor of Maharashtra?
    A). Devendra Fadnavis
    B). C. Vidyasagar Rao
    C). T.S.V. Hari
    D). Sharad Kumar Jain

    11 . Who among the following is the Secretary of UN General Assembly?
    A). Peter Thomson
    B). Antonio Guterres
    C). Antonio Thomson
    D). Peter Guterres

    12 . Renminbi is the currency of which among the following country?
    A). Germany
    B). Russia
    C). Japan
    D). China

    13 . HDFC Ltd has acquired a …….. stake in Tanzania’s First Housing Finance for $1.5 million.
    A). 13%
    B). 14%
    C). 15%
    D). 16%

    14 . As per the World Bank, global economy is expected to grow by ………. for 2017.
    A). 1.7%
    B). 2.7%
    C). 3.7%
    D). 4.7%

    15 . Communications satellite …………….. is the heaviest to be lifted by an Indian rocket GSLV-Mk III to an altitude of around 179 km above the earth.
    A). GSAT-16
    B). GSAT-17
    C). GSAT-18
    D). GSAT-19

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here