Current Affairs 04 July 2017 MCQ Quiz Questions

0

    

Dear Readers, guru job alert updating Today 04 July 2017 ) Current Affairs Quiz MCQ for All competitive exams IBPS ,SSC,UPSC,RRB & State PSC exams

1 . India will be a co-partner in the 34th edition of ANUGA which is a global food and beverages trade which will be held in ……………..
A). France
B). Germany
C). Italy
D). Japan

2 . Who among the following has been named as BJP’s presidential nominee?
A). Sharad Pawar
B). Gopal Krishna Gandhi
C). Ram Nath Kovind
D). Meira Kumar

3 . Who among the following has won the best actor award at 64th Jio Filmfare South awards?
A). R Madhavan
B). Samuthirakani Visaaranai
C). SR Prabhu
D). Allu Arjun

4 . Who among the following has won the best actress award at 64th Jio Filmfare South awards?
A). Trisha
B). Sai Dhanshika Kabali
C). Sudha K Prasad
D). Ritika Singh

5 . Which country’s supercomputers have been declared as the world’s fastest machines according to a list released by researchers?
A). US
B). Germany
C). Switzerland
D). China

6 . Who among the following has won the WWE Championship?
A). The Mizz
B). Bobby Roode
C). Randy Orton
D). Jinder Mahal

7 . Which country has announced online visa application facility for Indians?
A). US
B). Australia
C). Argentina
D). South Korea

8 . West Bengal Governor ………………………. will get additional charge as a Bihar Governor.
A). Ram Nath Kovind
B). Keshari Nath Tripathi
C). Piyush Goyal
D). S Ramadorai

9 . Indian Mars Orbiter Mission or Mangalyaan has recently completed ………. earth days in its orbit.
A). 100
B). 1000
C). 10,000
D). 1,00,000

10 . The father of India’s nuclear fusion reactor research program passed away recently. Name him.
A). Dr. Ajay Bhushan Pandey
B). Professor Rajiv Khanna
C). Unnikrishnan Velayudhan Pilla
D). Predhiman Krishan Kaw

11 . Which country has bagged six medals in the Wushu competition of the first ever held BRICS games?
A). Brazil
B). Russia
C). China
D). India

12 . Which bank has started insolvency resolution process against Lanco Infratech Ltd?
A). State Bank of India
B). UCO bank
C). IDBI Bank
D). Punjab National Bank

13 . Union Minister Dr. Harshvardhan has recently launched a mobile app. Name the app.
A). Encouraging Yoga
B). Celebrating Yoga
C). Enjoying Yoga
D). Living Yoga

14 . Which state has announced mohalla clinics across the state which is a health insurance for all citizens?
A). Punjab
B). Madhya Pradesh
C). West Bengal
D). Maharashtra

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here